Helyzetjelentés

2019.09.10

Amikor néha egészen hosszú ideig - akár hetekig - nem születik új bejegyzés az Ashkatan facebook oldalán, sokak számára úgy tűnhet, hogy ez alatt az idő alatt nem sok minden történt velünk. Valójában gyakran éppen ezek a "csendes" időszakok a legmozgalmasabb a manufaktúra belső tevékenységét nézve, és a színes, izgalmas bejegyzések gyártása helyett ilyenkor csakis valódi fejlesztésekre koncentrálunk.
Ezért úgy döntöttem, néhány szóban összefoglalom az utóbbi hetek eredményeit:

Először is, rengeteget dolgoztunk a csiszológépünkön, amivel az Ashkatan ütők nyelének felületét alakítjuk ki. A célunk az volt, hogy könnyebben kezelhető legyen, ezzel gyorsabbá és kényelmesebbé téve a munkát.

Emellett megújítottuk az Ashkatan S80-as ütők dizájnját. A széria többi típusához hasonlóan sötétbarna színt kapott, és a Student szériából elsőként feliratot is! Ez azért nagyon fontos dolog, mert feliratot csak az az ütő kaphat, aminél a napi megrendelések száma elér egy bizonyos határt. Így az egyébként magas nyomdaköltségek mellett is ugyanolyan alacsony maradhat az áruk, ami az S80 esetében a rekordszintű 4.200 forintot jelenti!

Ezzel gyakorlatilag továbbra is a világ legolcsóbb "nem kínai" marimba ütője.

A Tien nevű triangulum ütő szériánk lassan kifut, mivel a CNC-géppel elsőként legyártott néhány száz darabból alig maradt. Ezután valószínűleg újragondoljuk a dizájnt, és egy szélesebb körben használható, "tremolo-centrikusabb" szériát dobunk piacra. Aki szeretne még a régi Tien szériából, még néhány hétig tud rendelni, szóval ne szalasszátok el!

A hegyi juhar ütőink anyaga szintén megújul, mivel az utóbbi egy-két évben gyakran habos jávorból, a juhar egy különleges színváltozatából készítettük őket. Ez a gyönyörű anyag azonban nehezebben megmunkálható, és különösen nehezen fotózható, ezért a jövőben fokozatosan visszaállunk a hagyományos, mindenki által kedvelt hegyi juharra. Emellett a nyírfa ütőink első prototípusai annyira beváltak, hogy nemsokára sokkal több típus is kapható lesz belőlük.

Szóval lazsálásról nem beszélhetünk:)

Ashkatan Kipchak N95 hegyi juhar marimba ütő

Hangzás: kemény Kategória: haladó Anyag: hegyi juhar, bambusz - a nyírfa nyelű változatnál rugalmasabb, egyedibb játékérzetet biztosít Hangszer: marimba, vibrafon Használat: a marimba felső oktávjaiban, zongorakíséretes darabokhoz, vibrafonos kamaraszólamokhoz Az ár 1 párra (2 db) értendő.

7 300 Ft

Ashkatan Kipchak F86 közepes marimba ütő - 1 pár

Hangzás: közepesen kemény Kategória: haladó Anyaga:  nyírfa vagy hegyi juhar (készlettől függően), kaucsuk, pamut, akril. Ha szeretnéd magad kiválasztani a nyél anyagát, bátran kérd a segítségünket emailben vagy telefonon! A megrendelésed leadásakor is leírhatod nekünk speciális kérésedet a "megjegyzés" rovatban. Hangszer: marimba Használat: a marimba teljes terjedelmében, szóló- és zongorakíséretes darabokhoz. A legfelső oktávban érdemes kipróbálni az R89-es keménységet .

8 200 Ft