Futurisztikus, limitált ütők

2020.01.06

Az Ashkatan Marimba Mallets új, limitált kiadású félkemény ütővel rukkolt elő, méghozzá különleges alkalomból - a népszerű Kipchak széria ugyanis idén ünnepli ötödik születésnapját. Ez alatt az idő alatt a széria rengeteget fejlődött, de mindvégig megtartotta a kezdetekkor lefektetett alapelveit: sztenderd hangzás, színes hangszínskála, egyedi játékérzet, tartósság és nem utolsó sorban a kiváló ár-érték arány.

Az új, limitált kiadású ütők tovább fokozzák ezeket a jellemzőket, miközben több vadonatúj fejlesztés tesztalanyául is szolgálnak.

- A felületkezelés egy új, marimba ütőkön eddig soha nem próbált anyaggal történik, ami úgy képez akril bevonatot az ütők nyelén, hogy teljes mértékben megóvja a fát az öregedéstől. Ez a technológia - amit a gyártók közül tudomásom szerint egyedüliként használunk - nem újdonság számunkra, hiszen a Student szériánkon is hasonló felületkezelést alkalmazunk. Az új anyag azonban egy nagyon fontos plusz tulajdonsággal bír: nem csúszik. A szatén tapintású felülete ellenáll a színpadon, vagy akár gyakorlás közben fellépő tenyérizzadásnak, és megszabadít sok kényelmetlen perctől.

- Az ütők fejének bekötésénél szintén egy eddig nem használt technikát alkalmaztunk: két különböző anyagösszetételű fonalat vezettünk be a gépbe, és kíváncsian vártuk az eredményt - ami szerintem pompás lett. Az új módszer - amit a limitált R89-es ütőn szándékosan hangsúlyoztunk a fekete-fehér színnel, de akár teljesen észrevétlenül is meg tudjuk valósítani - nagy sikerrel kecsegtető előnye, hogy árnyalatnyi változásokat eszközölhetünk ki az ütők fonalösszetételében, és akár átlagolhatjuk is őket. Ha például két általunk használt fonal közül az egyik negyven-, a másik csupán húsz százalék kasmírt tartalmaz, mi pedig 30% kasmírral lennénk tökéletesen elégedettek az ütő hangzását vagy egyéb tulajdonságait illetően, könnyen áthidalhatjuk a problémát a fonalak vegyítésével.

- A harmadik, és talán a legfontosabb újítás maga a dizájn. De hogyan lehet ez a legfontosabb? A közeli terveink egyike egy olyan - szinte már futurisztikusnak mondható - ütő elkészítése, ami merőben új anyagokból és összetevőkből épülne fel, és teljesen új szintre emelné a marimba ütőkkel szemben támasztott követelményeket. Ezeknek az anyagoknak azonban vannak bizonyos behatárolt tulajdonságaik - ilyen például a szín, a sűrűség és a rugalmasság. Az új ütőknek tehát lesznek bizonyos megváltoztathatatlan dizájnelemeik, amikre időben "fel kell készítenünk" az embereket, és természetesen az sem árt, ha kapunk néhány visszajelzést. Így aztán a limitált R89-es ütőt igyekeztünk olyanra készíteni, amihez hasonlót a jövőben gyakran fogtok találni az Ashkatan kínálatában. Eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és továbbra is megköszönünk minden véleményt!

Frissítés 2020 december:

A limitált R89-es ütő dizájnját imádtátok, így nemsokára lesznek hasonló ütőink. Most viszont szeretnénk nektek bemutatni egy újabb "kísérleti" irányt: az első RATTAN nyelű marimba ütőnket!

Ashkatan S90 kemény marimba ütő - 1 pár

Hangzás: kemény Korosztály: kezdő (az átlagosnál valamivel könnyebb és rövidebb ütő) Anyaga: hegyi juhar, akril bevonat, pamut fonal Hangszer: marimba, vibrafon Alkalmazás: a marimba felső oktávjaiba ajánljuk kezdőknek, fiatalabb növendékeknek. Univerzális felépítése miatt a vibrafonon is szépen szól, és akár gyakorló xilofonokon is használhatjuk.

7 200 Ft

Ashkatan S80 közepes marimba ütő - 1 pár

Hangzás: közepes / standard Korosztály: kezdő   (az átlagosnál valamivel rövidebb és könnyebb) Anyaga: hegyi juhar, akril bevonat, pamut fonal Hosszúság és súly: 41 cm, 31 g Használat:  marimbán, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Kamaraszólamokhoz és otthoni gyakorláshoz a lehető legjobb választás.

5 290 Ft

Ashkatan S70 puha marimba ütő - 1 pár

Hangzás : puha Korosztály: kezdő (az átlagosnál picivel rövidebb és könnyebb ütő) Anyaga:  nyírfa, akril bevonat, pamut fonal Hangszer: marimba, tongue drum, világzenei hangszerek Hosszúság: 41.5 cm Súly: 32.5 gramm / ütő

5 290 Ft